Waai uit in het Brugse Ommeland

curve
85
km

Brugs ommeland centraal

curve

Via de prachtige Poelbergsite rijd je door de poort van het Brugse Ommeland. Zonder pijn in de kuiten vervolg je uw weg naar het landelijke Schuiferskapelle, met zijn mooie dorpscafé ‘t Eén en ‘t Ander en dito terras (in centrum Schuiferskapelle, kleine afslag uit de route) en de gezellige dorpsboerderij Nest. Via de weidse landschappen ten westen van Wingene krijg je al een voorsmaak van de bosrijke omgeving die straks op uw pad zal komen. De bossen van Bulskampveld in Beernem en de Vorte Bossen in Kruiskerke (tip: leuke expeditie Bulskamp veld voor de kids) bieden u de nodige verfrissing. Tussendoor passeert u de charmante brasserie De Radio in Ruiselede. Ook het gezellige marktje in het kleine Poeke loont beslist de moeite om een kleine pauze in te lassen, net als de leuke zomerbar in het landelijke Kanegem van Briek Schotte. Na een mooie afwisselende tocht komt u daarna stilaan aan de eindmeet.

77
km

Brugs ommeland west

curve

De rit verkent het Brugs Ommeland via de westelijke zijde. Via kleine landwegen vormen de bossen van Het Veld tussen Meulebeke en Ardooie een eerste leuke verpozing. Je kruist kleine gemeenten zoals Ardooie en Lichtervelde richting Torhout. Een kleine afwijking van de route naar Torhout behoort tot de mogelijkheden. Na de wijdse landschappen volgt dan de meer bosrijke omgeving ten oosten van Ruddervoorde tot in Wingene. Langsheen aangename binnenwegen komt u in het landelijke Schuiferskapelle, met zijn mooie dorpscafé ‘t Eén en ‘t Ander en dito terras en de gezellige dorpsboerderij Nest. Een afsluitende passage langs de poelberg met zijn adembenemende panorama’s zorgt ervoor dat u uw rondrit met een compleet voldaan gevoel kan afsluiten.

51
km

Brugs ommeland light

curve

Deze route biedt je, net als zijn langere broers, perfecte indrukken van wat het Brugs Ommeland te bieden heeft. Alleen is deze route behapbaar in een halve dag. Langsheen aangename binnenwegen door Meulebeke, Pittem en Egem krijgt u zicht op de weidse landschappen die de westelijke zijde van het Brugs Ommeland typeren. De bossen ten oosten van Wingene geven je een impressie van de zo kenmerkende boslandlanden in deze streek. En via het gezellige Schuiferskapelle word je ondergedompeld in de gemoedelijke sfeer typisch voor het West-Vlaamse platteland.

POPULAIRE ROUTES

curve

Zuid-West-Vlaanderen

Zuid-West-Vlaanderen
LEES MEER

De Leiestreek

De Leiestreek
LEES MEER

De Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen
LEES MEER

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Aarzel niet ons te contacteren. We staan open voor suggesties.

contacteer ons!