Laat je verrassen door de Leistreek

curve
91
km

Leiestreek Oost

curve

Deze route focust op de oostelijke zijde van de Leiestreek. Via een kleine uitstap langs de Poelberg kan je in de verte al zien welke regio je vandaag voor de wielen geschoven krijgt. Doorheen het mooie achterland van Dentergem en Wontergem komen we stilaan in de buurt van de prachtige Leie. Net voor Deinze komen we haar voor het eerst tegen. Daarna kan je overwegen om een lunchpauze in te plannen: Deinze biedt hier talloze mogelijkheden, maar ook het iets verder gelegen Nevele heeft enkele mooie troeven. Nevele bereik je na een ritje langs de Leie. Vervolgens gaan we op zoek naar het idyllische kunstenaarsdorp Sint-Martens-Latem. Nadat je even een iets stedelijkere omgeving doorkruist hebt, kom je terecht in het landelijke Astene: het loont hier echt de moeite om de oevers van de oude Leie te gaan opzoeken. Je zult versteld staan van de mooie uitzichten. Je passeert nu rakelings langs domein de Brielmeersen: met een kleine afwijking van de route kun je daar de beentjes even gaan strekken. Bij de doortocht van Machelen trek je de gashendel ook beter wat minder open en geef uw ogen de kost. Na de passage van Gottem en Oeselgem kom je vervolgens langs één van de mooiste stukjes Mandelvallei met zijn kleurrijke boomgaarden. Na dit stukje natuurpracht zal u deze tocht zeker met de nodige voldoening kunnen afronden.

88
km

Leiestreek West

curve

Deze route focust op de westelijke zijde van de Leiestreek, de regio rond Kortrijk. Via kleine landwegen vormen de bossen van Het Veld tussen Meulebeke en Ardooie een eerste leuke verpozing. Iets verderop kun je halt houden bij de bossen van Rhodesgoed, waar brasserie Rhodesgoed een aangenaam kader creëert. Langs vlot bollende binnenwegen met afwisselend kleine bossen en open landschappen kom je daarna aan in Dadizele: de prachtige basiliek zie je al van heel ver liggen. Nadat je de verstedelijkte rand van Kortrijk gepasseerd hebt, kom je in de uitgestrekte licht heuvelende streek ten zuiden van deze bruisende stad. Een stop aan brouwerij Omer Vander Ghinste behoort hier zeker tot de mogelijkheden, maar ook de leuke horecazaken in Bellegem zullen u kunnen bekoren. Doorheen het platteland tussen Kortrijk en Waregem komen we ten slotte bij één van de mooiste stukjes Mandelvallei met zijn kleurrijke boomgaarden. Na dit stukje natuurpracht zal u deze tocht zeker met de nodige voldoening kunnen afronden.

56
km

Leiestreek light

curve

Deze route concentreert zich op het centraal gelegen deel van de Leiestreek. Doorheen het mooie achterland van Dentergem, Gottem en Grammene gaan we op zoek naar de prachtige Leie. Net voor Deinze komen we haar voor het eerst tegen. Daarna kan je genieten van een welverdiende verfrissing bij de locale horeca: Deinze biedt hier talloze mogelijkheden. Iets verder kom je nu in het mooie Machelen van kunstenaar Roger Raveel, een dorpje dat ook zeker een bezoek verdient. Ten zuiden van Waregem rijden we langs de poort naar de Vlaamse Ardennen, doorheen de groene long van Waregem. Hier rijd je ook een stuk over het parcours van het Belgisch Kampioenschap wielrennen van 2021. Tot slot rijd je door het mooie platteland, dat onze streek kenmerkt.

POPULAIRE ROUTES

curve

Zuid-West-Vlaanderen

Zuid-West-Vlaanderen
LEES MEER

Het Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland
LEES MEER

De Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen
LEES MEER

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Aarzel niet ons te contacteren. We staan open voor suggesties.

contacteer ons!